Våre beste hengekøyetips

Heng den opp inne eller ute – på verandaen, i hagen, i nabolaget eller i marka – og du har et komfortabelt krypinn hvor du kan tilbringe natten eller bare slappe av for en stund.

Det fine med hengekøyene fra Ticket To The Moon er at de er enkle å bruke, lette i vekt og tar liten plass i eller utenpå sekken når du skal ut på tur. Ikke minst er de morsomme å leke med for barna. Et hengekøye-eventyr er noe alle kan få til. Lettvint og digg friluftsliv – akkurat hvor og når det passer deg!

Hengekøyene er laget av nylon-silke, såkalt fallskjerm-materiale, med god kvalitet og funksjonalitet. De kan vaskes på 30 grader. Materialet er solid, pustende og elastisk og gir ingen presspunkter. Dermed er de superkomfortable både å sove og slappe av i.

Tips til oppheng

Velg vellom ulike størrelser, fra «Mini» og «Kids» for de minste, til «King size» og «Honey moon», som har plass til flere. Hengekøyene monteres enkelt ved hjelp av opphengstau som kjøpes ved siden av.

Når du henger opp køyen bør du tenke over hvor stramt du henger tauet. Ca. 30 grader helning er anbefalt. Dette kan du måle ved å lage en vinkel mellom pekepinger og tommel, der pekefinger ligger vannrett og tommelfinger loddrett. Når tauet ligger fint over fingertuppene, er det bra slakk i det. For slakt tau gjør at du får større bøy på kroppen, mens for stramt tau gjør det vanskelig å bevege seg. Prøv deg frem!

Du kan også prøve å ligge litt på tvers i hengekøyen, i stedet for å ligge helt rett. Da vil du merke at du ligger mer komfortabelt. Om du ønsker, kan du investere i ekstra utstyr som løfter opplevelsen enda et hakk. Se våre tips under!


Hva trenger du?

-Hengekøye i størrelsen du ønsker

-Opphengstau – passer til alle køyene

-Du kan også gå for Moonstraps, som er bredere og dermed mer “tre-vennlig” enn opphengstauet.

-En sovepose og et liggeunderlag eller ullteppe for isolasjon

-Klær etter vær

-Skal du sove i hengekøyen, kan det være lurt med tarp for beskyttelse mot sol, regn eller kulde. Her følger det med plugg til å feste i bakken og tau til å feste i trær

-Skal hengekøyen henge ute på permanent basis anbefaler vi Sleeve – beskyttelsestrekk som beskytter mot vind og UV-stråling

-Myggnett på sommerstid.

Vi har hengekøyer på lager!

Del gjerne dette med dine venner!

TIPS & RÅD

SYKKELVERKSTED

Ta vare på sykkelen din og lever den til våre profesjonelle mekanikere. Vi utfører vedlikehold og reperasjoner i vårt topp moderne sykkelverksted

KLUBBAVTALE

Gi dine utøvere tilgang til riktig utstyr og faglig veiledning. Vi samarbeider med en rekke lokale klubber på bredde- og elitenivå.

FIRMAAVTALE

Gode tilbud og faglig veiledning til dine ansatte. Gjør som flere andre lokale bedrifter og inngå samarbeidsavtale med oss!