Hvilke bindinger passer mitt bruksområde?

Vi hjelper deg å finne en skibinding som passer perfekt til deg, dine ski, utstyr og bruksområder.

Fjellbindinger (75 mm)

Bindinger av typen 75 mm er en binding som er stødig og ment til bruk i fjellet. Den har sin styrke i at den sjelden blir ødelagt eller at den ikke fungerer. Passer ikke overens med andre typer bindinger med bøyle.

Fjellbindinger (Back Country)

Av bindinger finnes det såkalte BC-typer. Disse er ment å settes på bredere ski til bruk på fjellet. Denne typen binding har et bedre “grep” på skistøvelen slik at det blir en kraftigere kombinasjon av ski og støvel som gir god stabilitet i vanskelig terreng. Dette er den eneste bindingen med bøyle som ikke går overens med barne-/tur- og konkurransebindingene.

Turbindinger

En turbinding er litt stødigere, noe som gir deg litt bedre kontroll på skiene. Disse bindingene kan også fåes som justerbare (på noen skimodeller). Støvler som passer turbindingen kan også brukes på konkurransebindingen.

Konkurransebindinger

Konkurransebindinger finnes med enten klassisk (myk) eller med skøyte (hard) flex. Klassisk- og skøytebindingen kan være helt identisk, med unntak av flexens hardhet. Det er derfor bare å bytte flex, for å få en evt. klassisk til skøytebinding og motsatt. Disse bindingene er som hovedregel justerbare i lengderetningen slik at du kan endre skiens balansepunkt. En må bøye seg ned til bindingen for å sette fast eller ta løs støvelen fra bindingen.

Del gjerne dette med dine venner!

Flere tips & råd