Hvilke bindinger passer mitt bruksområde?

Fjellbindinger (75 mm)

Bindinger av typen 75 mm er en binding som er stødig og ment til bruk i fjellet. Den har sin styrke i at den sjelden blir ødelagt eller at den ikke fungerer. Passer ikke overens med andre typer bindinger med bøyle.

Fjellbindinger (Back Country)

Av bindinger finnes det såkalte BC-typer. Disse er ment å settes på bredere ski til bruk på fjellet. Denne typen binding har et bedre “grep” på skistøvelen slik at det blir en kraftigere kombinasjon av ski og støvel som gir god stabilitet i vanskelig terreng. Dette er den eneste bindingen med bøyle som ikke går overens med barne-/tur- og konkurranse bindingene.

Turbindinger

Den store forskjellen med turbinding er at den er kraftigere og mer robust og finnes i ——–  . Turbindingen er nesten like solid og stødig som en konkurransebinding, og har en myk flex. Støvler som passer turbindingen kan også brukes på konkurransebindingen.

Konkurransebindinger

Konkurransebindinger finnes med enten klassisk (myk) eller med skøyte (hard) flex. Den klassiske og skøytebindingen kan være helt identisk, med unntak av flexens hardhet. Det er derfor bare å bytte flex, for å få en evt. klassisk til skøyte binding og motsatt. En må bøye seg ned til bindingen for å sette fast eller ta løs støvelen fra bindingen.

Flere tips!