Foreløpig smøretips Hauern

Foreløpig smøretips Hauer’n lørdag 3 februar

Som de fleste av dere har fått med dere så er det en værendring på gang. Prognosen tilsier at det skal bli pluss grader fra morgen av på fredag. Selve løypa ligger i høyden (400 moh – 500 moh) så det vil bli gjennomsnittstemperatur i lufta  på ca +5-7 C*. Dette vil da (gitt at prognose stemmer) gi oss klisterføre i hele traseen.

Basert på denne prognosen vil vi anbefale følgende ski, struktur, glider og feste.

Skitype: Klisterski eller en noe stivere ski enn tørrsnø ski for de som har.

Struktur: Vi anbefaler en grovere struktur når prognosen tilsier mange plussgrader. Vår Blå + struktur m/1 mm rull på bakski, evt. hvit struktur.

Glid/Glidprodukter: Etter at fluorforbudet er tredde i kraft så har det kommet mange gode alternativer fra produsenter som Swix, Start, Rex og Maplus.

Vår anbefaling på lørdag er å benytte en hard voks/pulver som grunnsmurning. NB! Det finnes ulike alternativer fra de forskjellige smørningsleverandørene som kan benyttes.

Alt. 1 Swix PS6/HS6 m/HS 8 eller HS10 Liquid til slutt.  (Tur/mosjon,treningsnivå)

Alt. 2 Swix Marathon voks/pulver + TSP8/10 med TS 8/10 som topping. NB! TSP legges på med smørejern (180*C). TS8 eller TS10 rotorfleeces og børstes til slutt med nylon håndbørste.

Feste: NB! Rubb festesone (viktig med hensyn til holdbarheten på smurningen spesielt for de som skal gå hele marsjen)

  • Vår anbefaling går på å bruke et hardt klister i bunn med et mellomlagsklister. De ulike leverandørene Swix, Start,  Rex og Rode har alle smurning som blir benyttet på topp nivå. Vår foreløpig anbefaling er følgende:
  1. Grønn/Blå Swix KX20/30
  2. KX35 blå/violett
  3. KN 44 Nero på topplag.

NB! Vi tester ulike alternativer på fredag og informerer om dette på våre nettsider, Facebook og via Hauer`n sine kanaler på fredag ettermiddag.

Vi tilbyr alle som er påmeldte Th.Haugs minneløp 20% rabatt på smurning frem til rennstart. Husk å informere om dette i kassen.

Sportslig hilsen Bjørn Myhre Sport, stolt samarbeidspartner av Thorleif Haugs’ Minneløp

Del gjerne dette med dine venner!

TIPS & RÅD

SYKKELVERKSTED

Ta vare på sykkelen din og lever den til våre profesjonelle mekanikere. Vi utfører vedlikehold og reperasjoner i vårt topp moderne sykkelverksted

KLUBBAVTALE

Gi dine utøvere tilgang til riktig utstyr og faglig veiledning. Vi samarbeider med en rekke lokale klubber på bredde- og elitenivå.

FIRMAAVTALE

Gode tilbud og faglig veiledning til dine ansatte. Gjør som flere andre lokale bedrifter og inngå samarbeidsavtale med oss!