Hvorfor er Hoka sine sko så populære?

Mens trenden i markedet var at løpeskoene skulle være så minimalistiske som mulig, gikk HOKA One One sin egen vei og lagde sko med maks demping, beskyttelse og komfort.
Hoka sko

HOKAs grunnleggere kommer fra de franske alpene og heter Jean-Luc Diard og Nicolas Mermoud. De to ultraløperne ønsket seg sko som lot dem løpe fortere nedover, men ingen av skoene de testet ga den komforten de trengte på hardt og steinete underlag. Derfor begynte de å utvikle sine egne. Jean-Luc og Nico startet med å lage sko til seg selv, men ryktet spredde seg og flere ønsket å løpe i de samme skoene.

Målet var –  og er fortsatt – å lage de letteste, mest dempede og effektive løpeskoene på markedet. Sko som lar deg løpe lenger samtidig som belastningen på føttene blir mindre, uansett hvilket underlag du løper på.

I 2009 var de i gang. Blant de første modellene var HOKA Mafate – en superlett, men maksimalistisk sko bygget for lange turer på stier og i terrenget. Senere kom HOKA Bondi og møtte behovet til løpere som holdt seg til asfalt.

I dag får du HOKA til løping på asfalt, sti, terreng og faktisk også lange turer i fjellet.

Hos oss kan du velge blant flere ulike modeller, inkludert vide varianter som passer godt til deg som har litt brede føtter.

Tre kjennetegn

Skoene til HOKA kjennetegnes av tre elementer:

  • Den tykke marshmallow-sålen gir holdbar demping og maks komfort.
  • Den gyngestolformede Meta Rocker-mellomsålen gir en rullende bevegelse fra landing til fraspark og driver deg fremover.
  • Det siste kjennetegnet er fotsengen som gir en stabil og trygg landing.

Hvem passer HOKA for?

HOKA passer for deg som ønsker høy komfort, men lav vekt. Den gode dempingen gir ekstra beskyttelse, så skoene fra HOKA kan fint også brukes av tyngre løpere. Skoene har lav dropp, det vil si at forskjellen mellom såletykkelsen i hælen og forfoten er liten, slik at det blir lettere å lande under kroppens tyngdepunkt.

De egner seg godt til løpere som ønsker å lande lenger frem på foten, samtidig som de gir beskyttelsen du trenger dersom du lander med hælen først.

Har du belastningsskader eller står og går mye i løpet av arbeidsdagen, kan den gode dempingen du får med HOKA bidra til å gi deg en bedre hverdag.

HOKA til fjells!

Det er ikke bare løpere som har fått sans for HOKA. Deres lette og komfortable hikingsko og fjellstøvler har blitt svært godt mottatt av turgåere verden over. Her får du den samme gode støtdempingen, komforten og stegavviklingen som i løpeskoene, i tillegg til at de er lette og puster godt. Verdt å teste ut!

Visste du at HOKA One One er Maori?

Faktisk uttales det “o-nay o-nay” – ikke «one one».

Maoriene er den opprinnelige befolkningen på New Zealand, og på deres språk betyr navnet noe i nærheten av å «fly langs bakken». Nettopp dette er HOKAs mål; at du skal få følelsen av å fly når du løper.

Opplev forskjellen med HOKA – Vi har et stort utvalg av Hoka på lager!

Video hentet fra HOKA.com

Del gjerne dette med dine venner!

TIPS & RÅD

SYKKELVERKSTED

Ta vare på sykkelen din og lever den til våre profesjonelle mekanikere. Vi utfører vedlikehold og reperasjoner i vårt topp moderne sykkelverksted

KLUBBAVTALE

Gi dine utøvere tilgang til riktig utstyr og faglig veiledning. Vi samarbeider med en rekke lokale klubber på bredde- og elitenivå.

FIRMAAVTALE

Gode tilbud og faglig veiledning til dine ansatte. Gjør som flere andre lokale bedrifter og inngå samarbeidsavtale med oss!