Felleski

Den største produktnyheten fra langrenn de siste årene er felleski. Og det siste året har det tatt helt av!

Skiføret de siste årene har vært utfordrende og nettopp dette gjør at felleskiene blir enda mer aktuelle. Med integrert nylonfell i festesonen får du spikerfeste og god glid.

I dag har de aller fleste skiprodusentene lansert felleski til de fleste bruksområder, alt fra vanlige turski til rene konkurranseski. Ellers er felleskiene helt like vanlige ski, det er kun fellen som skiller de.

Festet er veldig godt, uansett skiføre, mens gliden kan være noe mindre enn hvis du smører skiene selv. Dette avhenger av hva slags skimodell du kjøper og hvilket føre det brukes på.

Felleski på nysnø

Klassisk norsk vinterføre (nysnø og -10 grader) er der hvor felleskiene kommer til kort. Da kan du oppleve dårligere feste og tråere ski. Hvis det derimot er mildere og spesielt på omdannet snø så fungerer de veldig godt. Da vil både feste og glid være fullt på høyde med riktig smurte ski!

Hvorfor kladder felleski?

I og med at fellene er lagd av nylon så vil de trekke noe vann som igjen kan føre til at det kladder under skiene. For å forhindre dette finns det nå et stort utvalg av sprayprodukter som sprayes på fellen. I tillegg bør fellene renses med fellerens med jevne mellomrom.

Dette er alt du trenger å tenke på når det gjelder vedlikehold. Så hvis du sliter med å treffe på smøringen og ikke liker å legge på klister så er felleski absolutt noe for deg!

Når det gjelder uttak av felleski så er det ekstremt viktig at vi finner riktig ski til nettopp deg. Både høyde og vekt, men samtidig også nivået ditt og bruksområdet er ting vi vil spørre deg om når du skal handle ski.

På en vanlig ski som skal smøres så har man mulighet til å legge på ekstra smøring for å oppnå bedre feste, og likedan mindre smøring for bedre glid. Det sier seg selv da at med en fast integrert fell så er det dårlig med justeringsmuligheter.

Av denne grunn så er det viktig at vi som selgere, finner ut av behovet ditt, og finner en så perfekt ski som mulig. Med vår erfaring på ski generelt og på felleski, kan du føle deg trygg på at skiturene i vinter vil gi deg gode opplevelser!

Del gjerne dette med dine venner!

Flere tips & råd