Løpesko er ferskvare

Det er viktig å se på løpesko som en ferskvare. Man bør bytte ut skoene når man har løpt 1200-1500km.

Dette betyr at man bør bytte ut skoene minst en gang i året hvis man løper 3-4 ganger i uken. Løper man fire eller flere ganger per uke bør man vurdere å ha et ekstra par å veksle mellom. Dette gir beina forskjellig belastning, og kan være med på å forhindre skader.

Løper du mindre enn 3-4 ganger i uken bør du etter noen år, uansett vurdere og bytte sko uansett hvor slitt den er. Mellomsåler i skoene er i mange tilfeller lagd i EVA. Dette kan sammenliknes med gummien i bildekk, noe som betyr at de stivner og mister egenskapene uavhengig om du bruker de eller ikke.

Sørg for at skoene har riktig størrelse

Når man skal velge joggesko er det viktig å finne en sko som passer. Selv om noen liker å ha skoene trange, anbefales det å ha litt å gå på slik at tærne ikke blir presset i tuppen av skoen ved hvert steg. I de fleste tilfeller er den venstre foten større enn den høyre. På bakgrunn av dette er det viktig å prøve sko på begge føttene. Det er også viktig å ta hensyn til at det er forskjellige passformene på de forskjellige merkene og modellene. Noen sko er smale og noen er brede. Finn det merket og modellen som passer deg.

Del gjerne dette med dine venner!

Flere tips & råd